CELLULÓZ SZIGETELÉS

Befújásos technológiával

Cellulóz szigetelés

VÁLLALJUK TETŐTEREK, PADLÁSTEREK, KÖZBENSŐ FÖDÉMEK ÉS KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK FALAZATÁNAK CELLULÓZ SZIGETELÉSÉT BEFÚJÁSOS TECHNOLÓGIÁVAL!

A cellulóz szigetelőanyag egy modern és környezetbarát eljárással, válogatott papírból előállított természetes szigetelés.

Gyártása során az újrahasznosított, szétfonalazott papírhoz foszfátot és bórt kevernek, amelytől ellenállóvá válik a tűz a penész és rágcsálókkal szemben. Sokrétű felhasználhatóságát a befújásos technológia teszi lehetővé, ezáltal padlásterekbe, tetőterekbe, közbenső födémekbe, könnyűszerkezetes épületek külső és belső falazatába is résmentesen elhelyezhető.

Résmentes befújhatóságából adódóan, hőhídmentes, egységes szigetelőréteget képez, amely ezáltal sokkal hatékonyabban szigetel, mint a táblás gyapot alapú szigetelések. A cellulózszigetelés képes nedvességet felvenni és leadni anélkül, hogy a szigetelőképessége romlana, így igen erősen fokozza a lakásban a komfortérzetet.

Fokozottan tűzálló B2 EN tűzállósági bizonyítvánnyal rendelkezik, ezáltal a legkevésbé éghető az összes szigetelésfajta közül, valamint gátolja a tűz terjedését.

A CELLULÓZ SZIGETELÉS ELŐNYEI:
– környezetbarát szigetelőanyag
– akár 30-40% energiamegtakarítás
– télen és nyáron is kiváló hőszigetelést biztosít
– kiemelkedő hangszigetelő
– hőhídmentes szigetelést biztosít
– állandó térfogatú, ülepedésmentes
– gátolja a rágcsálók és rovarok megtelepedését
– tűzálló /B2 EN/
– fáziseltolódása kb. 5 óra, míg a táblás gyapotok fél órát sem tudnak
BEFÚJÁSOS TECHNOLÓGIA:

A befújásos cellulózszigetelést már az 1970-es években használták Észak-Amerikában, napjainkban ott már a házak nagy részét, kizárólag ezzel a technológiával szigetelik.

Európában körülbelül 20 évvel ezelőtt Németországban kezdődött az alkalmazása, amely folyamatosan terjed. Hazánkban is egyre népszerűbb a technológia, igaz nálunk még csak pár éve elérhető.

A befújásos cellulóz hőszigetelés csúcstechnológia a födémszigetelések terén. A cellulóz szigetelés kivitelezése egy speciálisan erre a célra kifejlesztett daráló és befújó géppel történik.

A gyárilag csomagolt, tömörített alapanyagot a gép fellazítja, majd nagynyomású levegővel egy hajlékony csövön keresztül juttatja a szigetelni kívánt felületre vagy üregbe. Ezáltal a befújt szigetelés egységes felületet tud képezni és hőhídmentesen eltömíti a legkisebb réseket is.

Szigetelési vastagság W/M2K
10 CM 0,44
12 CM 0,38
14 CM 0,32
16 CM 0,27
20 CM 0,19
24 CM 0,16
28 CM 0,14
32 CM 0,12