ABLAKCSERE

Munkánk során szakembereink arra törekednek, hogy az ablakcsere gyorsan, tisztán, és szakszerűen történjen.

Ablakcsere

Vállaljuk az általunk kínált többféle profilú, minőségi fa és műanyag nyílászárók, árnyékolástechnikai termékek helyszíni beépítését!

Munkánk során szakembereink arra törekednek, hogy az ablakcsere gyorsan, tisztán, és szakszerűen történjen. A csere a munka nagyságától függően általában 1 nap alatt elkészül, ezáltal is próbálunk minél kevesebb ideig kényelmetlenséget okozni megrendelőink számára.

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, vagy hívjon minket bizalommal – tegyük együtt költséghatékonyabbá otthona fenntartását!

ABLAKCSERE BONTÁSSAL.
A régi ablaktok kibontását egy speciális orrfűrésszel végezzük. A tokot több ponton átvágva azt dar abokban távolitjuk el, ezáltal minimálisra csökkentve a fal és a vakolat sérüléseit. A homlokzat szigetelést és vakolást követő ablakcserénél is külső sérülések nélkül végezhető a folyamat, ugyanis a régi tokot minden esetben befelé távolítjuk el. A bontás és előkészítés után történik az új nyílászáró tok behelyezése amit beállítás után speciális tokcsavarral és poliuretán habbal rögzítünk. A gyors száradást követően szegjük, párkányozzuk, igény szerint árnyékoljuk.
ABLAKCSERE BONTÁS NÉLKÜL, TOKBAÉPÍTÉSSEL.

Ez a módszer a régi tipusú kapcsolt gerébtokos ablakoknál működhet leginkább, ugyanis így elkerülhetjük a falkáva sérülését és az ezt követő festő munkát. Az ablakszárnyak leemelése után eltávolitjuk a feleslegessé vált régi redőnyt, pántokat, zárfogadókat. Az előkészületek után történik az új nyílászáró régi tokba helyezése, amit beállítás után speciális tokcsavarral és poliuretán habbal rögzítünk. Száradást követően az új nyílászáróval megeggyező színü,(fa vagy műanyag) alapanyagú takarással borítjuk a régi tokot. Ennek a módszernek sajnos hátrányai is vannak, ugyanis sok esetben az új nyílászáró üvegmérete a dupla tok miatt csökken, ami a kisebb méretű ablakoknál jelenthet problémát, illetve a takaráshoz szükséges plussz anyaggal is számolni kell.

Összeségében mi természetesen a régi tok eltávolítását javasoljuk, ugyanis ez tekinthető tökéletes és biztosan időtálló megoldásnak.

ablakcsere bontassal
Ablakcsere – útmutató a sikeres ablakcseréhez

Az ablakcsere egy minden háztartás életében előbb-utóbb aktuálissá váló téma lehet, hiszen az ablakok nem csak esztétikai szempontból, hanem funkcionálisan is alapvetően meghatározzák otthonunk minőségét. Amikor a régi ablakok már nem biztosítanak elegendő hő- és hangszigetelést, esetleg már láthatóan kopottasak, vagy nem működnek megfelelően, eljön az ideje, hogy komolyan elgondolkodjunk a cserén. De mit is takar pontosan az ablakcsere? Hogyan, mikor és miért érdemes belevágni ebbe a nem mindennapi projektbe?

Az ablakcsere lehetőséget ad arra, hogy otthonunk kényelmét, energiatakarékosságát, és akár biztonságát is növeljük. Ezen kívül, a megfelelő ablakválasztással és -telepítéssel javíthatjuk ingatlanunk értékét és kinézetét is. Azonban számtalan kérdés merül fel egy ilyen projekt kapcsán: Milyen típusú és anyagú ablakok közül válasszunk? Mennyibe fog kerülni a cseréje az ablakoknak? Hogyan zajlik a csere folyamata? Van-e lehetőségünk állami támogatás vagy egyéb kedvezmények igénybevételére?

Ebben a leírásban részletesen körbejárjuk az ablakcsere témakörét, hogy Ön minden szükséges információ birtokába juthasson ahhoz, hogy megalapozott döntést hozhasson. Végigvesszük az ablakcsere folyamatát a tervezéstől a kivitelezésig, megismerkedünk a különböző ablaktípusokkal, anyagokkal, és azok tulajdonságaival, valamint praktikus tanácsokkal látjuk el Önt az ablakvásárláshoz és -csere folyamatához kapcsolódóan. És persze, nem maradnak el a finanszírozással, támogatásokkal kapcsolatos hasznos információk sem.

ablakcsere

Miért fontos az ablakcsere?

Az ablakok cseréje számos okból kifolyólag lehet létfontosságú.

Energiatakarékos otthon

Az ablakok szerepe az energiatakarékosság terén óriási, hiszen a nem megfelelően szigetelt ablakokon keresztül sok hő távozik az otthonokból a hideg hónapokban, és fordítva, a meleg hónapokban a nem kellően szigetelt ablakokon át a hő bejut az otthonokba, így növelve a klímaberendezések terhelését és ezáltal az energiaszámlát is.

Az ablakok hőszigetelő képességét alapvetően az üvegezésük és a keretük anyaga határozza meg. A korszerű, többrétegű üvegezés, gázokkal telt résekkel és a hőszigetelő képességét növelő bevonatokkal, drasztikusan csökkentheti a hőátbocsátást.

Komfort és biztonság

Az ablakoknak kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy otthonunk milyen szintű kényelmet és biztonságot nyújt számunkra. A korszerű ablaktechnológiák nem csak az energiatakarékosságban játszanak fontos szerepet, hanem a lakókényelem és az ingatlan biztonságának növelésében is éreztetik hatásukat.

Ablakok és lakókényelem

A modern ablakok úgy lettek kialakítva, hogy maximalizálják a lakókényelmet azzal, hogy szabályozzák az otthon hőmérsékletét, minimalizálják a zajártalmat és biztosítanak elegendő természetes fényt.

  • Hőkomfort: Az új ablakok jobb hőszigetelést biztosítanak, stabilabbá téve az otthoni hőmérsékletet, ami egyenletesebb és kellemesebb lakásklímát teremt.
  • Akusztikus Komfort: A kiváló minőségű, többrétegű üvegezéssel rendelkező ablakok csökkenthetik a külső zajok behatolását, így csendesebb és nyugodtabb környezetet teremtenek.
  • Fény és Kilátás: Az ablakok kialakítása és helye befolyásolja a természetes fény beáramlását, és ezzel együtt otthonunk hangulatát és a kilátást is.

Ablakok és biztonság

Az ablakok alapvető elemei otthonunk biztonságának. A minőségi ablakok és azok megfelelő beépítése alapvetően növelhetik ingatlanunk biztonságát és védelmét.

  • Betörésvédelem: Az ablakok gyakran a betörők elsődleges célpontjai. Az erős keretek, zárrendszerek és az edzett, vagy betörésbiztos üvegek megnehezítik a behatolást.
  • Időjárás elleni védelem: Az ablakok védelmet nyújtanak a szélsőséges időjárási körülmények ellen is, megóvva otthonunkat a viharok, a hő, a hideg és egyéb káros tényezők ellen.
  • Tűzbiztonság: A kiválasztott ablakoknak meg kell felelniük a tűzbiztonsági előírásoknak is, lehetővé téve a biztonságos menekülést és akadályozva a tűz terjedését.
ablakcsere1

A helyes ablak kiválasztása

Ablakválasztáskor számtalan szempontot kell figyelembe venni, többek között az anyagot, a típust, és az üvegezést is.

Anyagok és típusok

Fontos átgondolni, melyik anyag illik leginkább az otthonunkba. Az ablakok lehetnek fa, műanyag, vagy alumínium keretűek. Minden anyagtípusnak megvannak az előnyei és hátrányai, például a fa természetes megjelenést biztosít, míg a műanyag kedvező árú és könnyen karbantartható.

Üvegezés típusai

Az üvegezés típusa is kulcsfontosságú. A kettős üvegezésű ablakok jó szigetelést és energiamegtakarítást nyújtanak, míg a hármas üvegezés mégjobb hő- és hangszigetelést biztosít.

 

Az ablakcsere folyamata

Az ablakcseréhez alapos tervezés szükséges. A projekt sikeres végrehajtása érdekében érdemes szakembert bevonni a folyamat minden szakaszába.

A projekt tervezése

Az ablakcsere tervezése során mérlegelje a költségvetést, válassza ki a megfelelő ablaktípust és anyagot, és határozza meg a cserének időpontját.

A kivitelezés lépései

A kivitelezés magában foglalja a régi ablakok eltávolítását, az újak beszerelését, és azok beállítását. Az egész folyamat során fontos a precíz munkavégzés és a szakszerűség.

Gyakori hibák és megoldások

Az ablakcsere során felléphetnek problémák, például nem megfelelő méret vagy rossz beállítás. A leggyakoribb hibák elkerülése végett érdemes előre tájékozódni és szakemberhez fordulni.

Az ablakcsere nem kis beruházás, és sokféle szempontot kell mérlegelni. Mindenképpen érdemes alaposan tájékozódni, több ajánlatot is bekérni, és megfontolt döntést hozni.

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, vagy hívjon minket bizalommal – tegyük együtt költséghatékonyabbá otthona fenntartását!

u

Milyen anyagú ablakokat válasszak?
Az ablakok anyaga befolyásolhatja az árát, tartósságát és szigetelési képességét.

Mennyibe kerül egy ablakcsere?
Az ablakcsere költségei változhatnak, figyelembe véve az ablakok típusát és számát.

Mennyi időt vesz igénybe egy ablakcsere?
Az időtartam függ a projekt méretétől és bonyolultságától.

Van-e állami támogatás az ablakcserehez?
Bizonyos esetekben lehetséges állami vagy helyi támogatásokat igénybe venni.

Mikor érdemes ablakot cserélni?
Ha észrevesz szigetelési problémákat, vagy az ablakok nem működnek megfelelően, érdemes lehet cserélni.

Mekkora az élettartama egy modern ablaknak?
A minőségi ablakok élettartama akár 20-25 év is lehet, függően az anyagtól és a karbantartástól.

Mik a legfontosabb szempontok az ablakok kiválasztásakor?
Figyelembe kell venni az anyagot, szigetelési képességet, árat és design-t is.

Lehet-e egyedi méretű és formájú ablakokat rendelni?
Igen, számos gyártó kínál egyedi méretű és formájú ablakokat, bár ezek általában drágábbak.

Milyen gyakran szükséges karbantartani az ablakokat?
A karbantartás gyakorisága függ az ablak anyagától és típusától. Műanyag ablakok esetén ritkábban, fa ablakok esetén gyakrabban van szükség karbantartásra.

Hogyan tisztítsam meg az új ablakokat?
Az új ablakokat langyos szappanos vízzel és puha kefével lehet tisztítani. Kerülje az erős tisztítószereket, amelyek megrongálhatják az ablakok felületét.

Szükséges-e szakember az ablakcserehez?
Bár sokan választják a saját maguk által csinált opciót, az ablakcsere komplex és szakértelmet igénylő feladat, így ajánlott szakember segítségét kérni.