ÜVEGGYAPOT SZIGETELÉS

Befújásos technológiával

Üveggyapot szigetelés

VÁLLALJUK TETŐTEREK, PADLÁSTEREK, KÖZBENSŐ FÖDÉMEK ÉS KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK FALAZATÁNAK ÁSVÁNY ÉS ÜVEGGYAPOT SZIGETELÉSÉT BEFÚJÁSOS TECHNOLÓGIÁVAL!

A gyapot szigetelőanyagok fenntartható, környezetbarát technológiával készülnek. Két fő csoportba lehet sorolni alapanyag szerint, a kötőanyagot nem tartalmazó és a táblás, vagy tekercses termékek gyártása során keletkező vágási hulladék újra feldolgozásával előállított termékek.

Nem tartalmaz egészségre káros vegyszereket, nem telepednek meg benne gombák, rovarok, rágcsálók. A gyapotdarabokat a gyártás során hidrofóbizálják, ezáltal víztaszítóvá válnak, nem veszik fel a levegő páratartalmát. A párát átereszti, a szigetelő anyagban nem áll meg a nedvesség, ezért nem alakul ki gombásodás, penész.

A gyapot szigetelőanyagok a nem éghető tűzvédelmi osztályba tartoznak (A1). Hazánkban elsősorban a nehezen elérhető padlásterek, födémek résmentes szigetelésére alkalmazzák. Régi és új épületeknél egyaránt befújásos technológiával készítünk hőhídmentes szigetelést. Ezzel a technológiával a padlásszigetelés egyszerűen megoldható.

A GYAPOTSZIGETELÉS ELŐNYEI:
– környezetbarát szigetelőanyag
– akár 25-30% energiamegtakarítás
– télen és nyáron is kiváló hőszigetelést biztosít
– kiemelkedő hangszigetelő
– hőhídmentes szigetelést biztosít
– állandó térfogatú, ülepedésmentes
– gátolja a rágcsálók és rovarok megtelepedését
– páraáteresztő
– nem éghető szigetelőanyag
BEFÚJÁSOS TECHNOLÓGIA:

A befújásos szigetelést már az 1970-es években használták Észak-Amerikában, napjainkban ott már a házak nagy részét kizárólag ezzel a technológiával szigetelik. Európában körülbelül 20 évvel ezelőtt Németországban kezdődött az alkalmazása, amely folyamatosan terjed. Hazánkban is egyre népszerűbb a technológia, igaz nálunk még csak pár éve elérhető.

A befúvásos hőszigetelés csúcstechnológia a födémszigetelések terén. A szigetelés kivitelezése egy speciálisan erre a célra kifejlesztett daráló és befújó géppel történik.

A gyárilag csomagolt, tömörített alapanyagot a gép fellazítja, majd nagynyomású levegővel egy hajlékony csövön keresztül juttatja a szigetelni kívánt felületre, vagy üregbe. Ezáltal a befújt szigetelés egységes felületet tud képezni és hőhídmentesen eltömíti a legkisebb réseket is.