Ingyenes helyszíni felmérés kérése. Ingyenes felmérés kérése.

ÜVEGGYAPOT szigetelés

Vállaljuk tetőterek, padlásterek, közbenső födémek és könnyűszerkezetes épületek falazatának ásvány és üveggyapot szigetelését befújásos technológiával!

A gyapot szigetelőanyagok fenntartható, környezetbarát technológiával készülnek. Két fő csoportba lehet sorolni alapanyag szerint, a kötőanyagot nem tartalmazó és a táblás, vagy tekercses termékek gyártása során keletkező vágási hulladék újra feldolgozásával előállított termékek.

Nem tartalmaz egészségre káros vegyszereket, nem telepednek meg benne gombák, rovarok, rágcsálók. A gyapotdarabokat a gyártás során hidrofóbizálják, ezáltal víztaszítóvá válnak, nem veszik fel a levegő páratartalmát. A párát átereszti, a szigetelő anyagban nem áll meg a nedvesség, ezért nem alakul ki gombásodás, penész.

A gyapot szigetelőanyagok a nem éghető tűzvédelmi osztályba tartoznak (A1). Hazánkban elsősorban a nehezen elérhető padlásterek, födémek résmentes szigetelésére alkalmazzák. Régi és új épületeknél egyaránt befújásos technológiával készítünk hőhídmentes szigetelést.

A gyapotszigetelés előnyei:

- környezetbarát szigetelőanyag
- akár 25-30% energiamegtakarítás
- télen és nyáron is kiváló hőszigetelést biztosít
- kiemelkedő hangszigetelő
- hőhídmentes szigetelést biztosít
- állandó térfogatú, ülepedésmentes
- gátolja a rágcsálók és rovarok megtelepedését
- páraáteresztő
- nem éghető szigetelőanyag

Befújásos technológia:

A befújásos szigetelést már az 1970-es években használták Észak-Amerikában, napjainkban ott már a házak nagy részét kizárólag ezzel a technológiával szigetelik. Európában körülbelül 20 évvel ezelőtt Németországban kezdődött az alkalmazása, amely folyamatosan terjed. Hazánkban is egyre népszerűbb a technológia, igaz nálunk még csak pár éve elérhető.

A befúvásos hőszigetelés csúcstechnológia a födémszigetelések terén. A szigetelés kivitelezése egy speciálisan erre a célra kifejlesztett daráló és befújó géppel történik.

A gyárilag csomagolt, tömörített alapanyagot a gép fellazítja, majd nagynyomású levegővel egy hajlékony csövön keresztül juttatja a szigetelni kívánt felületre, vagy üregbe. Ezáltal a befújt szigetelés egységes felületet tud képezni és hőhídmentesen eltömíti a legkisebb réseket is.