Vállaljuk tetőterek, padlásterek, közbenső födémek és könnyűszerkezetes épületek falazatának cellulóz szigetelését befúvásos technológiával!

A cellulóz szigetelőanyag egy modern és környezetbarát eljárással, válogatott újságpapírból előállított természetes szigetelés. Gyártása során az újrahasznosított, szétfonalazott papírhoz foszvátot és bórt kevernek, amelytől ellenállóvá válik a tűz a penész és rágcsálókkal szemben. Sokrétű felhasználhatóságát a befúvásos technológia teszi lehetővé, ezáltal padlásterekbe, tetőterekbe, közbenső födémekbe, könnyűszerkezetes épületek külső és belső falazatába is résmentesen elhelyezhető. Résmentes befújhatóságából adódóan, hőhídmentes egységes szigetelő réteget képez, amely ezáltal sokkal hatékonyabban szigetel, mint a táblás gyapot alapú szigetelések. A cellulózszigetelés képes nedvességet felvenni és leadni anélkül, hogy a szigetelőképessége romlana, így igen erősen fokozza a lakásban a komfortérzetet. Fokozottan tűzálló B2 EN tűzállósági bizonyítvánnyal rendelkezik, ezáltal a legkevésbé éghető az összes szigetelésfajta közül, valamint gátolja a tűz terjedését.

A cellulóz szigetelés előnyei:

  • -környezetbarát szigetelőanyag
  • -akár 30-40% energiamegtakarítás
  • -télen és nyáron is kiválló hőszigetelést biztosít
  • -kiemelkedő hangszigetelő
  • -hőhídmentes szigetelést biztosít
  • -állandó térfogatú, ülepedésmentes
  • -gátolja a rágcsálók és rovarok megtelepedését
  • -tűzálló /B2 EN/
  • -fáziseltolódása kb. 5 óra, míg a táblás gyapotok fél órát sem tudnak

Befúvásos technológia:

A befúvásos cellulózszigetelést már az 1970-es években használták Észak-Amerikában, napjainkban ott már a házak nagy részét, kizárólag ezzel a technológiával szigetelik. Európában körülbelül 20 évvel ezelőtt Németországban kezdődött az alkalmazása, amely folyamatosan terjed. Hazánkban is egyre népszerűbb a technológia, igaz nálunk még csak pár éve elérhető. A befuvásos cellulóz hőszigetelés csúcstechnológia a födémszigetelések terén. A cellulóz szigetelés kivitelezése egy specálisan erre a célra kifejlesztett daráló és befúvó géppel történik.

A gyárilag csomagolt, tömörített alapanyagot a gép fellazítja, majd nagynyomású levegővel egy hajlékony csövön keresztül juttatja a szigetelni kívánt felületre vagy üregbe. Ezáltal a befújt szigetelés egységes felületet tud képezni és hőhidmentesen eltömíti a legkisebb réseket is.

MINŐSÉG, MEGBÍZHATÓSÁG, PONTOSSÁG

Sikerünk a kiváló ár és a minőség kombinációjában rejlik. Reméljük felkeltettük érdeklődését, és a mi szolgáltatásunkat választja.